Politie beëindigd groot feest met 130 tot 150 jeugdigen. Politievoertuig in brand gestoken

19/07

Foto: politie Ede

19/07

Foto: politie Ede

19/07

Foto: politie Ede

19/07

Foto: politie Ede

19/07

Foto: politie Ede

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 juli rond 0:45 moeten optreden bij een uit de hand gelopen ‘verjaardagsfeest’ . Dat is wat het oorspronkelijk was melden de organisatoren.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er op de Griftweg in de Klomp een groot feest gaande was. Toen agenten ter plaats gingen zagen zij 130 tot 150 jongeren uitbundig aan het feesten. Hierbij werden zo’n beetje alle denkbare coronamaatregelen genegeerd. De politie maakte direct een einde aan het feest en gaven de jeugd de gelegenheid om het terrein op een normale manier te verlaten. De sfeer sloeg al snel om. Eén van de politievoertuigen werd hierbij door jeugd in brand gestoken. Met een groot aantal politieagenten werd het terrein ‘leeggeveegd’, hierbij moest gepast geweld gebruikt worden.

Ondanks alles zijn er geen aanhoudingen verricht. De politie reageert op social media; “Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat er op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan vervolgens op de beëindiging van een dergelijk ‘feest’ wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand!”.

De schade aan het politievoertuig door de brandstichting bleef door snel handelen beperkt tot de achterbumper die vervangen moet worden.