Drie jonge mannen aangehouden voor wapenhandel via internet

Ede/Bennekom – Dat internet een plek is waarop veel verhandeld wordt, is geen verrassing. Dat de politie lucht krijgt van illegale handel en dit onderschept was voor drie jonge mannen uit Ede en Bennekom wél een verrasing. Zij werden 23 juli aangehouden voor wapenhandel en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tussen halverwege juni en midden juli deed de recherche onderzoek naar de illegale wapenhandel en kwam daarbij twee jonge mannen van 17 en 18 uit Ede en een 18-jarige man uit Bennekom op het spoor. Het rechercheteam onderschepte meerdere wapens, waaronder ook een automatisch wapen. Uit onderzoek bleek dat de wapens echt waren. Bij doorzoekingen in woningen werden verschillende soorten munitie en gegevensdragers in beslag genomen.

Verder onderzoek

Terwijl de verdachten vastzitten, gaat het onderzoek door. De recherche onderzoekt de rol van de drie mannen, maar vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij de illegale wapenhandel. Meerdere aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.