Zoektocht naar drenkelingen omgeslagen roeiboot

20/01

Foto: Adriaan van Hattum

20/01

Foto: Adriaan van Hattum

Wageningen – De hulpdiensten zijn groots uitgerukt nadat een roeiboot is omgeslagen bij de Nederrijn. Er is opgeschaald naar GRIP 1.

Bij de plaatselijke roeiclub was alarm geslagen, nadat omstanders een boot hadden zien omslaan. De brandweer is een zoekactie begonnen en tevens zijn er twee traumahelikopters gealarmeerd.

 

Update 22:15: Nog altijd word er gezocht door de hulpdiensten op de Nederrijn. Na ruim 4 uur zoeken hebben hulpdiensten inmiddels afgeschaald. Ruim vijftig man zochten mee naar de vermiste roeiers. Hulpdiensten vermoeden dat eventuele drenkelingen naar de verderop Wijk bij Duurstede zijn gedreven. Daar word nu ook gezocht. Al het scheepvaart verkeer ligt tot nader order stil. Ook hebben hulpdiensten nog geen roeiboot gevonden.

De Politie heeft vanavond de twee getuigen ondervraagd. Opvallend is dat de veiligheidsregio nog geen meldingen binnen heeft over eventuele vermiste personen, dit kan betekenen dat de vermiste personen niet afkomstig zijn uit Wageningen.

In het water wordt met behulp van sonarboten gezocht. Vanwege het koude water konden de duikers niet lang in het water, zei hebben de zoekactie rond 19:30 gestaakt. Dit omdat overlevingskansen nihil zijn. Een politie helikopter zoekt mee met een warmtecamera.

Wageningen kent twee roeiclubs. Een studentenvereniging en een reguliere. Beide clubs laten weten geen mensen of boten te missen. Hoelang de zoektocht nog doorgaat kan de woordvoerder niet zeggen, voorlopig word er doorgezocht. De melding word serieus genomen.