Woningbrand aan de Goudsbloemstraat in Ede

2018-07-07 15:33:59

Ede – Zaterdagmiddag heeft er korte tijd brand gewoed in een woning aan de Goudsbloemstraat in Ede.

2 kinderen hadden de brand veroorzaakt. Volgens buurbewoners zou er een kast in de brand hebben gestaan.

Buurtbewoners schoten te hulp en hadden de brand geblust voordat de brandweer ter plaatste was.

De brandweer heeft een controle uitgevoerd en het huis geventileerd.

2 kinderen zijn nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd maar zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

 

Lokaal nieuws

Opnieuw autobrand in de maandereng

Ede - Dinsdagavond 11 december is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer aan de Avercampstraat. Het betrof een busje van vervoersbedrijf Noot. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek moet uitwijzen of dit brandstichting is.

Lees verder...
Meer inbraken in wijk Maandereng

Ede - De afgelopen weken zijn er meerdere woninginbraken of pogingen daartoe geweest in de wijk Maandereng. O.a aan de Avercampstraat, Jan Lievestraat en de Willem Keystraat vonden er pogingen plaats tot woninginbraak. Nu de dagen korter worden en het eerder donker wordt nemen inbrekers het ervan. Zorg dus altijd voor een goed afgesloten huis en tuin. Ook als u thuis bent. Bij elke verdachte situatie mag er altijd gebeld worden met de politie via het alarmnummer 112.

Lees verder...
Aanhouding na woninginbraak dankzij alerte getuige

Ede - Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de politie vrijdag 30 november een 23-jarige man uit Roemenië aan kunnen houden op verdenking van woninginbraak. Agenten kregen rond 21.45 uur de melding van een mogelijke woninginbraak aan de Woutersweg in Ede. Een buurtbewoner zag een verdacht voertuig bij een woning staan en hoorde vervolgens breek geluiden. De buurtbewoner kon een goede omschrijving en een kenteken geven van de auto die bij de woninginbraak zou zijn betrokken. Gealarmeerde agenten zagen bij de Zonneoordlaan in Ede een voertuig die aan de beschrijving voldeed. In de auto troffen zij inbrekersgereedschap aan. De inzittende, een 23-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. Bij de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken. Er was een raam ingegooid. Het is nog niet duidelijk of er buit is gemaakt. De politie onderzoekt de zaak verder. De verdachte is ingesloten en krijgt proces-verbaal. Meld verdachte situaties! Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. Gelukkig deed de buurtbewoner in Ede dit wel. Hierdoor kon iemand op heterdaad worden aangehouden. Ziet u iets verdachts bel dan altijd 112. De centralist zal dan een inschatting maken of de situatie aanleiding geeft om agenten te sturen. Zeker nu we middenin de donkere dagen zitten, is het van belang dat we met elkaar alert blijven.

Lees verder...
In verband met een aanrijding met letsel, identiteit en voertuig gezocht

Ede - Op dinsdag 9 oktober 2018 omstreeks 08:15 uur vond er op de Willem de Zwijgerlaan te Ede een aanrijding plaats tussen een fietsster en een auto. Dit was ter hoogte van het Eerstelijnscentrum Beatrixpark. De fietsster kwam door de aanrijding ten val. De bestuurster van de auto is gestopt, maar omdat de fietsster eerst medische hulp nodig had zijn er geen gegevens uitgewisseld. De fietsster heeft aan de bestuurster van de auto wel haar telefoonnummer gegeven en haar werd beloofd dat de bestuurster zou bellen om een schadeformulieren in te vullen. Dit is niet gebeurd. De fietsster heeft door de aanrijding een gecompliceerde elleboogbreuk opgelopen waaraan ze geopereerd moest worden. Los van de hevige pijn heeft ze een aantal dagen in het ziekenhuis moeten verblijven, was ze immobiel en heeft ze inkomstenverlies. Het is maar de vraag of ze volledig hersteld. Daarnaast overheerst het verdriet en frustratie dat de bestuurster ondanks de belofte niet meer gebeld heeft. De politie is op zoek naar de vrouwelijke bestuurder van dit voertuig. Het zou gaan om een kleine vrouw van ongeveer 60 jaar oud met een Indisch uiterlijk. De auto waarin zij reed betrof een donkergrijze Renault Captur met een Nederlands kenteken. Heeft u informatie over deze aanrijding dan hoort de politie dat graag. Zij zijn vooral op zoek naar het kenteken van het voertuig en de identiteit van de bestuurster. Bel met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Referentie: 2018491455

Lees verder...
Auto brand uit aan de Van de Cappellestraat in Ede

Ede - Dinsdagavond heeft er een autobrand plaatsgevonden aan de van de Cappellestraat in Ede. De brandweer was snel ter plaatste en heeft het vuur geblust. 1 voertuig kan als verloren worden beschouwd. 2 voertuigen die naast het brandend voertuig stonden zijn beschadigd. De politie bevestigd dat het gaat om brandstichting en start een verder onderzoek. Of deze brand te maken heeft met de autobrand op de Berckheydestraat is niet bekend.  

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Fietser gewond na botsing met vrachtauto

Een fietser is vrijdagochtend gewond geraakt nadat hij door een vrachtwagenchauffeur over het hoofd werd gezien. Het ongeval gebeurde op de Vlijtseweg met de Ankelaarseweg in Apeldoorn. De fietser raakte gewond aan zowel been als hoofd. Het slachtoffer is na behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van een getuige een verklaring opgenomen. De toedracht van het ongeval wordt door de verkeersongevallen analyse onderzocht.  De Ankelaarseweg is door de aanrijding deels afgesloten.

Lees verder...
Noodbrievenbussen geplaatst bij flat aan Mozartlaan in Maassluis

Op maandagavond 10 december werd er aan de Mozartlaan in Maassluis een brievenbusunit opgeblazen. Donderdag heeft woningcorporatie Maasdelta tijdelijke noodbrievenbussen geplaatst. De dertig brievenbussen werden maandagavond vernield met zwaar vuurwerk. Hierdoor konden mensen geen post meer ontvangen. PostNL zorgde ervoor dat de post apart kwam te liggen. https://youtu.be/Kh7Pk0fnGVU

Lees verder...
Fietser gewond na aanrijding in Apeldoorn

De hulpdiensten werden woensdagmiddag iets na 13.00 opgeroepen nadat een fietser was geschept door een automobilist op de Eglantierlaan in Apeldoorn. De fietser, een jonge jongen. Raakte bij het ongeval gewond en moest zich laten behandelen door het ambulancepersoneel. De automobilist zou de jongen te laat hebben opgemerkt en kon een botsing niet meer voorkomen. De fiets en auto hebben lichte schade opgelopen. De politie heeft van beide een verklaring opgenomen. Het is niet bekend of de jongen mee moest naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Opnieuw alcoholcontroles gehouden in Maassluis

Op dinsdagavond 11 december hielden politieagenten en handhavers een alcoholcontrole op de Laan 1940-1945, Industrieweg en Westlandseweg in Maassluis. Ruim 400 bestuurders moesten blazen en daarvan hadden twee automobilisten drank op.

Lees verder...
Opnieuw autobrand in de maandereng

Ede - Dinsdagavond 11 december is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer aan de Avercampstraat. Het betrof een busje van vervoersbedrijf Noot. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek moet uitwijzen of dit brandstichting is.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws