Street Art Ede tovert Keesom tunnel om tot kunstwerk

22/04

Foto: Dennis / ViWa Media

22/04

Foto: Dennis / ViWa Media

22/04

Foto: Dennis / ViWa Media

22/04

Foto: Dennis / ViWa Media

22/04

Foto: Dennis / ViWa Media

Vrijdag 21 en zaterdag 22 april toverde internationale graffiti kunstenaars de onderdoorgang van de drie viaducten over de Keesomstraat te Ede om in een waar kunstwerk, rond de dertig artiesten uit onder andere Nederland, Spanje en Turkije hielden zich bezig de transformatie.

In april 2016 werd op dezelfde wijze een tunnel onder de N224 aan de Bospoort in Ede onderhanden genomen, deze tunnel was door een woud aan graffiti en besmeuringen een doorn in het oog geworden van veel Edenaren. Onder dezelfde noemer en met hetzelfde idee is deze door een groep graffiti kunstenaars aangepakt en het resultaat mag er zijn! Dit bleek zo’n succes dat in oktober het centrum van Ede ook al werd aangepakt.

Dit jaar zijn de kunstenaars terug en pakken in overleg met wethouder Leon Meijer van de Christen Unie de tunnels aan de Keesomstraat aan. Over een lengte van enkele tientallen meters loopt een betonnen wal langs het gescheiden fietspad en de weg. De wanden hebben een nieuwe deklaag gekregen waarop de artiesten hun kunsten kunnen botvieren, met als resultaat een kleurrijke en beeldende voorstelling.

Het was een tweedaags festival, bezoekers konden de vorderingen volgen vanaf voor de gelegenheid neergezette tafels, diverse dj’s traden op en gaven er een muzikaal tintje aan. Het “Street Art Festival Ede” duurde tot zaterdagavond 19:00.

Bron: Dennis / ViWa Media.