Vrouw ernstig gewond geraakt bij ongeval

2018-01-14 15:42:00

Ede – Op zaterdag 13 januari omstreeks 20.50 uur is een 33-jarige vrouw uit Rhenen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Rondweg de Klomp en de afrit 23-A van de A 12 in de gemeente Ede. De 24-jarige bestuurder van de andere auto, woonachtig in Veenendaal, raakte niet gewond. Evenals twee inzittenden van de auto. De 24-jarige bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 24-jarige verdachte blies op het bureau 730 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De weg werd enige tijd afgesloten zodat de hulppdiensten een werk konden doen. Ook werd onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval door de Verkeersongevallenanalyse van de politie. De ernstig gewonde vrouw werd met de traumaheli overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. Vandaag zal de politie het onderzoek voortzetten.

Lokaal nieuws

Onderzoek na diefstal sieraden door babbeltruc

Wageningen - Zaterdag rond 13.00 uur werden in een woning (van een appartementencomplex) aan de Stadsbrink geld en sieraden weggenomen via een babbeltruc. Een vrouw, gekleed in witte jas en broek, deed zich voor als verpleging. Toen zij met de bejaarde bewoonster aan het praten was is vermoedelijk een, verder onbekend gebleven, tweede persoon de woning binnen gekomen om de diefstal te plegen. Politieagenten startten direct na de melding een onderzoek, waaronder een buurtonderzoek. De bejaarde vrouw ontdekte al snel dat haar geld weg was. Later bleek ook een aanzienlijke hoeveelheid sieraden weggenomen te zijn. Het gaat onder meer om gouden ringen en oorbellen. Van de verdachte vrouw is het volgende signalement bekend: 30 à 40 jaar, blank, normaal postuur, kort bruin haar, witte jas met een afbeelding en een witte broek. De politie heeft een aangifte van het slachtoffer opgenomen en heeft de zaak in onderzoek. Getuigenoproep Getuigen die zaterdagmiddag aan de Stadsbrink iets bijzonders hebben opgemerkt, of mensen die anderszins informatie hebben dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn, worden verzocht om contact op te nemen met politieteam Veluwe Vallei-Zuid via telefoonnummer 0900-8844. Wenst u liever anoniem te blijven, bel dan M. op 0800-7000.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van een buitenbrand in Wageningen

Wageningen - Vanmiddag 6 augustus 2018 omstreeks 15:30 uur werd de brandweer van Wageningen opgeroepen voor een buitenbrand aan de Pabstsendam. De havenmeester meldde de brand bij de brandweer. Er zou een stuk berm in de brand staan bij de jongeren ontmoetingsplaats. Ter plaatse bevindt zich ook een trialterrein van de Rijnridders. Dankzij de snelle komst van de brandweer bleef de brand beperkt tot ongeveer 150m2. Uit sporenonderzoek blijkt dat de brand vermoedelijk opzettelijk is aangestoken, ter plaatse troffen brandweer en politie een windscherm van een scooter aan, deze bleek in de brand te zijn gestoken. Graag komt de politie in contact met getuigen, dit kan via 0900-8844  

Lees verder...
Flinke buitenbrand op Frankeneng in Ede.

Ede - In de nacht van zondag op maandag 6 augustus is er omstreeks 02:20 een flinke buitenbrand geweest op de Frankeneng kruising Lumierestraat in Ede. De brand was gemeld door een vrachtwagenchauffeur die verbleef op het industrieterrein. De brand breidde zich uit tot z'n 2 bij 10 meter. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk en politie sluit brandstichting niet uit. Of het daadwerkelijk om brandstichting gaat word nader onderzocht. Wegens het snelle ingrijpen van brandweer Ede stadspoort is nog verdere uitbreiding voorkomen. Heeft u iets gezien? Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-8844.

Lees verder...
Vogel met lamme vleugel zorgt voor veel werk

Ede - De brandweer van Ede-stadspoort werd zaterdagmiddag opgeroepen om een vogel te redden aan de Copernicuslaan in Ede. De dierenambulance kreeg en melding van een vogel die een lamme vleugel had. Hierdoor kon hij niet vliegen. Aangezien de vogel erg schuw was en weg zwom werd de brandweer er bij gehaald. Deze zijn met speciale pakken de vijver in gegaan. Uiteindelijk duurde het een hele poos voordat de vogel gevangen kon worden.

Lees verder...
Flatbrand op Arnold koningsstraat in Ede

Ede - Op zondag 29 juli is de brandweer moet spoed ter plaatse gegaan naar een brand in een flar op de Arnold koningsstraat in Ede. De brand zou uitgebroken op het balkon van een woning op de 2e etage en vervolgens naar binnen zijn geslagen. Hoe de brand is ontstaan is bij ons niet bekend. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij deze brand.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Agenten tijdens hulpverlening zwaar mishandeld, bedreigd en beledigd

Oss - Op zondagochtend 19 augustus 2018 omstreeks 03.30 uur, surveilleerden agenten in het centrum van Oss. Aangezien het momenteel kermis is, was er veel meer volk op de been dan tijdens een reguliere stap avond. Op de Molenstraat in Oss zagen agenten dat meerdere omstanders hen plots wenkte. Agenten troffen een bebloede man aan, welke op de grond zat. Deze man betrof een 38 jarige Ossenaar, waarvan het op dat moment nog onbekend was wat er met hem was gebeurd. Er werd direct getracht om de Ossenaar eerste hulp te verlenen. Echter keerde de man zich direct tegen de politie en werd zeer agressief en beledigde hen meermaals met de meest verschrikkelijke ziekte verwensingen. Het vermoeden was dat de man zwaar onder invloed was van drank en drugs. Zonder enige aanleiding spuugde hij, met een mond vol bloed, in het gezicht van een agent. Hierbij raakte hij de agent vol in zijn gezicht en mond. Andere agenten trachten de man aan te houden, maar hij ging vol in het verzet. Tijdens de aanhouding zijn meerdere agenten mishandeld, bedreigd en beledigd. Door allen van hen is hiervan tegen de man aangifte gedaan. Bij de betrokken agenten heerst ontzettend veel onbegrip en zij zijn allen zeer ontdaan van het gehele voorval. De man is ingesloten en zal door de recherche worden verhoord.

Lees verder...
Aanhouding na achtervolging

Grou - Zaterdag 18 augustus gaf de politie rond 3:00 een stopteken aan een automobilist op De Pluut. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en ging ervandoor. Na een achtervolging kon de verdachte op de A32 worden aangehouden. De man reed terwijl zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. De man, een 40-jarige L'der, is aangehouden.

Lees verder...
Bewoner wordt wakker van inbreker

Leeuwarden - Zaterdag 18 augustus is een bewoner aan de Wijnhornsterstraat rond 4:00 wakker geworden van een hoop lawaai. Er blijkt te worden ingebroken. De bewoner heeft de inbreker nog gezien. Hij is ervandoor gegaan. De man is binnengekomen door via een container op het dak te klimmen en een dakraam te hebben vernield. Het signalement: Kleine man, donker krullend haar, grijze spijkerbroek. Heeft u iets gezien neem dan contact op met de politie.

Lees verder...
Meerdere gewonden door ruzie in woning

Eindhoven - Zaterdagavond heeft er een ruzie plaatsgevonden in een woning aan de Bennekelstraat. Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen. Een van de gewonden liep steekwonden op. De man kon nog naar buiten gaan, maar zakte buiten in elkaar. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere mannen liepen snijwonden op, zij zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis. Twee personen die bij het incident waren betrokken zijn direct aangehouden. De drie gewonden die naar het ziekenhuis waren vervoerd zijn enige tijd later ook gearresteerd. De politie kon nog niets zeggen over de aanleiding van de ruzie. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder...
Man zwaargewond na verkeersruzie

Arnhem - Zaterdagmiddag is een oudere man ernstig gewond geraakt voor het Rijnstate ziekenhuis. Een verkeersruzie zou uitgemond zijn in een vechtpartij meldt de Gelderlander. De man zou ruzie hebben gekregen met een of meerdere inzittende van een personenauto. Er zijn flinke klappen uitgedeeld laten omstanders weten. De auto reed hierna weg en de man zou zijn meegesleept. De man raakte zo ernstig gewond dat hij werd overgebracht per ambulance naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De politie kon het verhaal niet bevestigen. Wel zijn zij op zoek naar getuigen en naar een antracietkleurige Opel Corsa.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws