blogname

112
edenieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Aanhouding voor het kraken van een leegstaande woning


Afgelopen maandag is de politie naar een woning aan de Alexander Verhuelstraat in Ede gegaan. Deze woning stond leeg en stond al enige tijd te koop. De makelaar van de woning had pasgeleden ontdekt dat de woning gekraakt was en dat er iemand onrechtmatig verbleef. Dit is bij de politie gemeld en er is aangifte van gedaan.

Bij de woning aangekomen ontdekte wij dat de nieuwe “bewoner” een bekende fietsendief van ons was. Agenten hebben deze persoon toen direct aangehouden voor het kraken van de woning.
In de woning en buiten in de bijhorende schuur zijn veel spullen gevonden, waaronder een scooterwrak en 6 fietsen. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat deze fietsen van diefstal afkomstig zijn.

Jammer genoeg kan de politie niet bewijzen dat de fietsen gestolen waren omdat er geen aangifte van gedaan was. Hierdoor kunnen wij de eventuele eigenaar niet in kennis stellen. Hierna heeft de politie de woning ontruimd en de fietsen overgebracht naar de gemeente Ede. De rest van de spullen zal naar de stort gebracht worden.
De “bewoner” mag zich binnenkort gaan verantwoorden voor de rechter voor het kraken van de woning.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws